over ons

Bar-eetcafé het Keeten in Stavenisse heeft sinds begin 2008 nieuwe eigenaren. Het echtpaar Bert en Erna Allewijn gingen de uitdaging aan om het horecapand voort te zetten. Met hier en daar een aanpassing, openden zij met Pasen 2008 de deuren van hun bruine café. Het pand ligt aan de Keetenweg net buiten Stavenisse en is een ideale locatie zeker voor wat betreft het toerisme want diverse campings liggen in de directe omgeving en veel fietsers passeren de weg die onder de zeedijk loopt.

Vlak naast het Keeten ligt camping ‘Irenehoeve’. Vroeger hoorde deze camping ook bij het café en de cafetaria maar dat is in de loop der jaren apart gegaan.

Het echtpaar is in 1976 getrouwd en is met het uitbaten van het Keeten een nieuwe weg ingeslagen. Bert heeft 28 jaar in diverse functies bij Heineken gewerkt maar door een reorganisatie kwam zijn baan te vervallen en Erna was voorheen bewindvoerder schuldsanering.

“We hebben beiden geen horeca ervaring maar na de reorganisatie moest ik wat. Ik moet nog even door voordat ik de ensioengerechtigde leeftijd heb bereikt”, laat de 54-jarige Bert weten. “Het Keeten kwam op ons pad en het is een geweldige uitdaging. Het is hard werken maar ondanks dat leren we hier veel van.”

Het ‘durven’ondernemen gaat het echtpaar goed af. Zo is er sinds kort een kleine kaart. Erna: “Het is nu dus ook mogelijk om bij ons een eenvoudige maaltijd te gebruiken voor een leuk prijsje.” Op de menukaart staan bijvoorbeeld diverse belegde broodjes, schotels, soepen en kindermenu’s. Daarnaast is er vanoudsher ook een diversiteit aan snacks en frieten. In het café kan men terecht voor een partijtje biljart.

Op het beschutte terras kan men heerlijk van het zonnetje genieten en er is ook gedacht aan de moderne fietser want sinds kort is er bij het Keeten ook een oplaadpunt voor de elektrische fiets aanwezig. “Het opladen van zo’n fiets duurt een uur tot anderhalf uur. In de tussentijd kunnen mensen even een bak koffie drinken of iets van de kaart bestellen. Overigens, bij het gebruiken van een consumptie is het opladen van de fiets gratis”, legt Bert uit.

De familie Allewijn woont naast het horecapand en zag een gat in de markt in Bed & Breakfast. “We hebben twee 2-persoonskamers ter beschikking voor Bed & Breakfast waarvan er één ook geschikt is voor vier personen. We hebben een kinderbedje beschikbaar en er is een aparte badkamer voor onze gasten. Het ontbijt maak ik natuurlijk zelf klaar”, vertelt Erna enthousiast. “We hebben er eigenlijk nog geen reclame voor gemaakt maar het loopt nu al goed en het is leuk om erbij te doen.”